Kapitel 3. Opsætning af KStars

Indholdsfortegnelse

Indstil det geografiske sted
Indstilling af tiden
Opsætningsvindue for KStars
Tilretning af visning

Indstil det geografiske sted

Her er et skærmaftryk af vinduet Indstil geografisk sted:


Vinduet Indstil sted

Der er en liste med over 2500 fordefinerede byer tilgængelige at vælge blandt. Du indstiller dit sted ved at markere en by på listen. Hver by repræsenteres på verdenskortet som et lille punkt, og når en by markeres i listen, vises et rødt krydshår på dets sted på kortet.

Det er ikke praktisk at lede gennem hele listen med 2500 steder efter en bestemt by. For at gøre søgning enklere, kan listen filtreres ved at indtaste tekst i felterne under kortet. På skærmaftrykket vises for eksempel teksten “Ba” i feltet Byfilter, mens “M” er skrevet ind i feltet Regionsfilter, og “USA” er i feltet Landfilter. Bemærk at alle byer som vises på listen har by, region og land som begynder med filterstrengene som er indtastet, og at meddelelsen under filterfelterne angiver at 7 byer matcher filtrene. Bemærk også at punkter på kortet som svarer til de syv byer er farvet hvide, mens de som ikke stemmer forbliver grå.

Listen kan også filtreres efter stedet på kortet. Ved at klikke hvor som helst på verdenskortet vises kun de byer som ligger indenfor to grader fra det sted der klikkedes på. For øjeblikket kan du søge efter navn eller sted, men ikke begge samtidigt. Med andre ord, når du klikker på kortet ignoreres navnefiltret, og omvendt.

Information om længdegrad, breddegrad og tidszone for stedet som for øjeblikket er valgt vises i felterne længst nede i vinduet. Hvis du mener at nogle af disse værdier er forkerte, kan du ændre dem og trykke på knappen Tilføj til liste for at optage din egen udgave af stedet. Du kan også definere et helt nyt sted ved at trykke på knappen Ryd felter og indtaste data for det nye sted. Bemærk at alle felter undtagen Delstat/region skal udfyldes inden det nye sted kan tilføjes til listen. KStars indlæser automatisk dine egne steder i alle fremtidige sessioner. Bemærk at for øjeblikket er den eneste måder egne steder kan fjernes på, at fjerne den tilsvarende linje fra filen ~/.kde/share/apps/kstars/mycities.dat.

Hvis du tilføjer egne steder (eller ændrer eksisterende), så send gerne filen mycities.dat til os, så at vi kan tilføje dine steder til hovedlisten.