Værktøjet "Hvad sker der i aften?"


Hvad sker der i aften?

Værktøjet “Hvad sker der i aften?” (WUT) viser en liste over objekter der er synlige en given nat fra et givent sted. Som standard tages tid og sted fra indstillingerne i hovedvinduet, men du kan ændre på værdierne med knapperne Skift datoen og Skift stedet i toppen af WUT-vinduet.

"Hvad sker der i aften" kan også bruges til at vise en kort almanak over dataene for en valgt dato: Solen og Månens op- og nedgangstider, dagens længde, nattens længde og månens fase.

Informationerne om objektet vises under almanakken. Objekterne er organiseret efter type. Vælg objekttypen i feltet Vælg en kategori, og alle objekter af den type som er over horisonten en given nat vil blive vist i feltet Matchende objekter. Et eksempel: på billedet er kategorien Planeter og de fire planeter der er synlige den pågældende nat vises (Mars, Neptun, Pluto og Uranus). Når et objekt på listen markeres, vises dets op- og nedgangstid og det tidspunkt det står højest i det nederste panel til højre. Derudover kan du trykke på Objektdetaljer... for at åbne vinduet med Detaljerede objekter om objektet.

Som standard viser WUT de objekter der er over horisonten mellem solnedgang og midnat (“om aftenen”). Du kan også vælge at få vist de objekter der er synlige mellem midnat og solopgang (“om morgenen”), eller helt fra solnedgang til solopgang (“når som helst i nat”) ved hjælp af kombinationsfeltet i toppen af vinduet.