At lave rettelser

Somme tider vil du gøre dine ændringer tilgængelige til kodegranskning før du sender dem ind, eller du har måske ikke skriveadgang til lageret (hvorfor du ikke kan sende ind). CVS tilbyder standardformater hvormed du kan dele dine ændringer i din arbejdskopi, så andre udviklere kan granske og teste dine ændringer, teste dem i deres i arbejdskopi og sende dem ind til CVS-lageret. En fil der indeholder disse forskelle, kaldes en programrettelse og er genereret af cvs diff-kommandoen, på samme måde som differ i “Overvågning af forskelle mellem versioner”. At dele programrettelser istedet for hele sæt af filer kræver mindre båndbredde og programrettelserer lettere at håndtere, da man kan sende én fil der indeholder rettelser fra mange forskellige kildefiler.

I Cervisia, kan dette opnås ved at vælge Avanceret->Lav rettelse mod lager...

Vigtigt

Lav rettelse mod lager...-handlingen opretter en programrettelse med alle ændringer i din arbejdskopi mod BASE-lageret. Derfor påvirker markeringen af filer i hovedvinduet ikke denne programrettelse.

En anden mulighed er at vælge en fil i hovedvinduet og vælge Gennemse log... fra Vis-menuen eller ved at højreklikke på den markerede fil og vælge Gennemse log... fra pop op-menuen for at åbne Gennemse log dialogen. Nu vælges den version du vil oprette programrettelsen mod sådan: " A" og tryk på knappen Opret programrettelse....Dette genererer en programrettelse med forskellene mellem den markerede fil i din arbejdskopi og versionen markeret som revision " A".

Før programrettelsen genereres, viser Cervisia en dialog der tillader dig at indstille uddataformatet.

Figur 4.2. Et øjebliksbillede af Cervisias programrettelsesdialog


Et øjebliksbillede af Cervisias programrettelsesdialog
Uddataformat

Der er tre forskellige uddataformater til rådighed:

Normal: et format der kan bruges til at få ed editoren til automatisk at få en anden kopi af den gamle fil til at passe med den nye. I det normale uddataformat indikerer tegnene < og > ændringer og at der ikke er nogen sammenhængsinformation.

Forenet: det mest brugte format til udveksling af programrettelser. Det forenede format bruger sammenhængslinjer udover at tilføje linjenumre til at holde styr på rettelserne. Dette gør anvendelsen af programrettelser mere robust. Formatet viser forskellene på kompakt og læsbar form, med et hoved for hver af de involverede filer og adskilte sektioner (chunks) for hver forskel. Sammenhængslinjerne der er til rådighed for hver forskel, gør læsningen af ændringerne lettere. I det forenede uddataformat, angiver tegnene + og - ændringerne.

Sammenhæng der viser den samme information som det forenede format, men på en mindre kompakt måde. I sammenhængsuddataformatet er tegnet ! indikator for ændringer.

Antal sammenhængslinjer:

Her indstilles antallet af sammenhængslinjer for det forenede format eller sammenhængsformatet. Indstillingen er ikke tilgængelig for det normale uddataformat da der i dette format ikke benyttes nogen sammenhængsinformation. Mere sammenhængsinformation gør læsning af den rå uddata lettere og at anvende programrettelsen mere præcis, men øger programrettelsens størrelse. Det anbefales at bruge mindst to sammenhængslinjer for at programrettelsen fungerer ordentligt.

Ignorér indstillinger

Afkryds ændringerne der ikke skal opfattes som forskelle når programrettelsen genereres.

Efter at have valgt uddataformatet, genererer Cervisia programrettelsen og viser Gem som-dialogen. Indtast filnavnet og placeringen af programrettelsen i denne dialog.