Dialogen Indstil KPresenter...

Grænseflade


Indstil grænseflade
Vis linealer

Dette er markeret som standard, og både lodret og vandret lineal vises på KPresenters sider. Hvis det afmarkeres, vises linealerne ikke længer på nogen side.

Vis statuslinje

Slå statuslinjen som normalt vises til og fra.

Antal nyligste filer:

Vælg antal nyligste filer som kan åbnes med menuen Fil->Åbn nylige. Standardværdien er at huske 10 filnavne. Det maksimale antal du kan vælge er 20, og det minimale er 1.

Tekstindrykningsdybde:

Denne indstilling bruges i menuen Tekst af menuvalgmulighederne Forøg dybde og Mindsk dybde for at ændre indrykningsdybden. Standardværdien er 1 centimeter.

Farve


Farve
Baggrundsobjektfarve:

Det ændrer tekstfeltets baggrundsfarve. Tekstfelternes baggrund er normalt hvid. Hvis du har en mørk baggrundsfarve og vil placere hvid tekst over den, kan du farvelægge tekstfeltet så du kan se hvad du skriver. Når du er færdig går området omkring teksten tilbage til hvad end baggrundsfarven er. Knappen Standard genopretter de oprindelige indstillinger.

Farve på gitter:

Her kan du ændre gitterfarven som normalt er sort.

Stavning

Dette faneblad definerer stavekontrollens opførsel.


Stavning
Standardsprog:

Her kan du vælge sprog for stavekontrollen. Sprogene som listes kommer fra aspell, så hvis du vil have understøttelse for stavning på flere sprog, skal du installere de tilsvarende ISO-pakker i aspell.

Aktivér stavekontrol i baggrunden

Hvis det er markeret, fremhæves alle fejlstavede ord med rødt ifølge ordbogen valgt ovenfor, og stavekontrol af ord udføres når du skriver dem. Dette er normalt aktiveret. Dette tilvalg har samme effekt som Tekst->Stavekontrol->Automatisk stavekontrol og begge markeres eller afmarkeres samtidigt.

Spring over alle ord med store bogstaver

Hvis dette er markeret, kontrolleres stavningen ikke af nogen ord med kun store bogstaver. Dette bruges også når du vælger menupunktet Tekst->Stavekontrol->Stavning....

Vink

Dette er nyttigt hvis dokumentet du arbejder med bruger et stort antal forkortelser. Hvis dette felt ikke markeres, bliver de fleste forkortelser fejlagtigt angivet. Ved at markere dette afkrydsningsfelt, angiver KPresenter ikke forkortelserne som fejlstavede.

Spring over sammensatte ord

Hvis markeret, kontrolleres stavningen ikke af sammensatte ord som består af eksisterende ord. Dette er nyttigt for visse sprog. Dette bruges også når du vælger menupunktet Tekst->Stavekontrol->Stavning....

Eksempler på sådanne ord er hjemvendt, landdistrikt og familiemedlem.

Vink

At markere dette felt hjælper til med at forhindre at KPresenter angiver netsteder og e-mail-adresser som fejlstavede. Disse adresser indeholder ofte ord som er sammenskrevet.

Ignorér følgende ord

Her kan du have en liste med ord som du vil ignorere ved al stavekontrol. Skriv et ord i feltet og klik derefter på knappen Tilføj for at tilføje det i listen. Alle ord i listen ignoreres af stavekontrollen.

Tilføj

Indtast et ord i feltet og brug derefter denne knap for at tilføje det i listen. Når ordet er tilføjet i listen, forbliver det i listen også selvom du klikker på knappen Annullér i indstillingsdialogen.

Fjern

Markér et ord i listen og klik derefter på denne knap for at fjerne det.

Diverse


Diverse

Diverse

Grænse for fortryd/annullér fortryd:

Vælg antal handlinger som du kan fortryde og gøre om (hvor mange handlinger som KPresenter har i sin fortrydelsesbuffer). Standardværdien er 30. Den maksimale værdi er 60 og den minimale er 0. Alle handlinger som overskrider det indstillede antal vil blive glemt.

Vis link

Når du vil indsætte et link på en side, bruger du menuen Indsæt->Link... som lader dig indsætte url'er, e-mail-adresser eller fil-link. Hvis tilvalget Vis link er markeret, vises alle link med en anden farve. Det gør dokumentlink synlige, og er standardopførslen. Hvis dette tilvalg ikke er markeret, får linket samme farve som teksten. Linkene er synlige (eller ikke) både i de redigerede sider og under lysbilledshowet. Et link som vises: . Et link som ikke vises:

Understreg alle link

Hvis dette er markeret, bliver alle link at understreget. dette tilvalg er normalt markeret. Hvis det ikke er markeret, understreges link ikke. Et understreget link som vises:

Vis kommentarer

Kommentarer indsættes i teksten ved markøren med menuen Indsæt->Kommentar.... Kommentarer ses kun i redigeringstilstand og ikke i lysbilledshowet. Hvis dette tilvalg er markeret (standardværdien) vises hver kommentar som en lille gul rektangel. Derefter kan du højreklikke på den for at redigere den, fjerne den eller kopiere dens tekst. En kommentar som vises:

Vis feltkode

I redigeringstilstand (ikke som lysbilledshow) viser dette tilvalg alle variabelkoderne. Dette er meget nyttigt for at se hvilke variabler som vises. Variabler indsættes med menupunktet Indsæt->Variabel.

Udskriv noter

Hvis markeret skrives alle noter ud på papir. Noterne udskrives alle ud på en separat sidste side, fra billede et til det sidste billede og afsluttes med noter fra forlaget. Du kan se noterne for hver side med menuen Vis->Vis notelinje.

Gitter

Vandret gitterstørrelse:

Indstiller afstanden i millimeter mellem to punkter på en vandret linje i gitteret. Standardværdien er 5 millimeter.

Lodret gitterstørrelse:

Indstiller afstanden i millimeter mellem to punkter på en lodret linje i gitteret. Standardværdien er 5 millimeter.

Dokument


Dokument

Dokumentstandard

Standardskrifttype:

Klik på knappen Vælg... så dukker en ny dialog op. Brug denne dialog til at vælge standardskrifttype. Denne indstilling bestemmer standardskrifttype som KPresenter bruger inden yderligere formatering gøres. Du kan nulstille al tekst til standardværdien ved at vælge Tekst->Standardformat i menulinjen.

Globalt sprog:

Brug dette dropned-felt til at bestemme dokumentets standardsprog. Indstillingen bruges af bindestreg- og stavningsværktøjer.

Automatiske bindestreger

Markér dette felt hvis du ønsker at KPresenter automatisk skal opdele lange ord når linjebrydningen i tekstrammer bestemmes. Det er ikke en standardindstilling.

Dokumentindstillinger

Opret sikkerhedskopi af fil

Hvis markeret, vil dette at oprette filen <navn>.kpr.autosave.kpr i mappen hvor filen findes. Denne sikkerhedskopi af filen kan derefter bruges i tilfælde af problemer. Sikkerhedskopien opdateres hver gang du gemmer dokumentet eller hver gang det gemmes automatisk.

Gem automatisk (min):

Du kan bruge dette til at justere hvordan ofte KPresenter gemmer en midlertidig fil. Hvis du indstiller værdien til Gem ikke automatisk, gemmer KPresenter ikke automatisk. Du kan justere at gemme automatisk fra 1 minut til 60 minutter.

Sidenummer for første side:

Her kan du ændre nummeret for den første side. Det er normalt indstillet til 1.

Vink

Dette er praktisk hvis du har opdelt et enkelt dokument i flere filer.

Tabulatorstop:

Hvert dokument i KPresenter har et standardsæt af tabulatorer. Hvis du tilføjer tabulatorer i dokumentet, sætter de nytilføjede tabulatorer de andre ud af kraft. Du kan bruge dette tekstfelt til at angive afstanden mellem standardtabulatorer. Hvis du for eksempel skriver 1,5 i tekstfeltet og måleenheden er centimeter, placeres den første standardtabulator 1,5 cm til højre for rammens venstremargin. Den anden standardtabulator placeres 3 cm fra venstremargin, osv.

Markør

Markør i beskyttet område

Når dette felt er markeret og du klikker i en beskyttet ramme i dokumentet vises en markør. Når afkrydsningsfeltet afmarkeres og du klikker i en beskyttet ramme er ingen markør synlig.

Indsæt markør direkte

Når dette felt er valgt kan du markere et afsnit af teksten med musen. Flyt musen til et nyt sted i dokumentet og klik en gang med musens midterste knap, så kopieres en kopi af den markerede tekst og indsættes på det nye sted i dokumentet.

For at kopiere tekst fra et afsnit til et andet når dette afkrydsningsfelt ikke er valgt, skal du markere teksten, kopiere teksten manuelt til klippebordet, og derefter manuelt indsætte teksten på det nye sted.

Værktøjer

Denne dialog indstiller standardværktøjsindstillinger. Dialogen har seks faneblade.

Kantlinje


Fanebladet Kantlinje

Dette bruges i menuen Indsæt->Linje.

Farve:

Indstiller linjens farve. At klikke på farven viser den sædvanlige farvevalgsdialog i KDE.

Stil:

Vælg linjestil fra Ingen kantlinje som slet ikke tegner nogen linje til prikkede linjer og almindelige linjer.

Bredde:

Indstiller linjens bredde.

Stil for pile

Indstil stilen for begyndelsen og slutningen af linjen. Du kan for eksempel vælge en pil i slutningen og et firkantet punkt i begyndelsen.

Det sidste felt viser en forhåndsvisning af dine indstillinger.

Udfyld


Fanebladet Udfyld
Type:

Du kan vælge mellem Enkel farve, Toning eller Gennemsigtig som type.

Stil:

Vælg stil eller mønster.

Farve:

Vælg farven. Standardværdien er hvid. Ved at klikke på farven får du KDE's sædvanlige farvevalgsdialog.

Det sidste felt viser en forhåndsvisning af indstillingerne, under forudsætning at farven ikke er hvid!

Rektangel

Dette bruges i menuen Indsæt->Form->Rektangel.


Fanebladet Rektangel

Du kan vælge at beholde samme forhold for de to indstillinger nedenfor ved at bruge ikonen eller skille de to indstillinger ad ved at bruge ikonen .

Lodret hældning:

Indstil den lodrette hældning.

Vandret hældning:

Indstil den vandrette hældning.

Det sidste felt viser en forhåndsvisning af dine indstillinger.

Polygon

Dette bruges i menuen Indsæt->Form->Konveks/konkav polygon.


Fanebladet Polygon
Type:

Du kan vælge Polygon eller Konveks/konkav.

Hjørner:

Indstil antal hjørner i polygonerne.

Skarphed:

Øg eller mindsk poygonens skarphed.

Det sidste felt viser en forhåndsvisning af dine indstillinger.

Sektor

Dette bruges i menuen Indsæt->Form->Sektor/bue/korde.


Fanebladet Sektor
Type:

Du kan vælge mellem tre tilvalg i dropned-feltet: Sektor, Bue eller Korde.

Startposition:

Indstil startpositionerne.

Længde:

Indstil sektorens længde.

Det sidste felt viser en forhåndsvisning af dine indstillinger.

Søgestier


Søgestier

Der er to søgestier som indstilles her. Søgesti for sikkerhedskopier og billedsøgestien. Markér en søgesti for at ændre den og klik på Ændr søgesti.... En lille dialog vises og hvis du afmarkerer Standardsøgesti, kan du enten indtaste en søgesti selv eller vælge en med den sædvanlige fildialog i KDE.