Kapitel 15. Nogle ord fra forfatteren

Indholdsfortegnelse

Hvem er jeg, hvad gør jeg?
Medvirkende
Ting man skal passe på

Hvem er jeg, hvad gør jeg?

Min arbejdsgiver er Danka Deutschland GmbH, en førende og mærke-uafhængig forhandler af professionel og højhastigheds-udskriftssystemer, sort/hvidt så vel som farve. Danka tager sig af maskinel, programmel, service og vedligeholdelse og brugertilpassede løsninger omkring produkterne er i dens portfolio. Jeg arbejder som systemingeniør der. Blandt de mærker Danka tilbyder er Heidelberg (tidligere Kodak), Canon, Hewlett-Packard®, Hitachi, Infotec og EfI.

Mit kendskab til Linux® og den Frie Software community er ikke særlig gammel. Da jeg begyndte med at lege rundt med Linux® i begyndelsen af af 1999, var min største skuffelse den dårlige støtte for udskrift. Det er rigtigt at jeg kunne få vore maskiner til at spytte simpleksudskrifter ud -- men hvad med dupleks? Hvad med at lave huller i siderne? Hvordan får man sortering til at virke? Eller klammer, Forsider og alle de andre smukke afslutningsvalg vore maskiner tilbød kunderne? Helt umuligt -- i det mindste for mig som en ikke-nørd!

Jeg begyndte en søgning på internettet efter en løsning. Det var heldigvis ikke meget senere, i maj 1999, at Mike Sweet, hovedudvikleren af CUPS, annoncerede den første betaudgave af dette strålende stykke udskriftsprogrammel. Efter at have prøvet det kort tid derefter, vidste jeg at dette var løsningen!

Det næste jeg forsøgte: at gøre; Linux®-distributionerne interesserede i dette nye system. Tro mig -- det var mere end besværligt! De syntes at mene at de allerede havde det bedste de kunne få hvad angår udskrift. Én grund var formodentlig at de (og mange Linux®-udviklere) aldrig havde haft brug for at tænke på hvordan man bedst understøtter printer-duplekser -- fordi de aldrig havde haft en i nærheden af deres desktoppe...

Endelig gav mine forsøg på at få nogle Linux® print-publikationer interesseret i CUPSbagslag” for mig - en udgiver pressede mig til selv at skrive en serie om emnet. Og det er af den grund nogle mennesker begyndte at give mig kælenavnet “CUPS-evangelist”. Jeg vil ikke komme af med dette foreløbigt nu, da selv KDE-folk pressede mig ind i deres tidsramme for udgivelser. Uha uha...

Under alle omstændigheder er der sket det at CUPS bliver spredt verden over, og det kan meget vel blive triumferende: Jeg er lidt stolt over at have støttet og bidraget til dette helt fra begyndelsen.

Dette skulle opmuntre dig: Selv om mere erfarne Linux®-brugere end dig er skeptiske overfor det og selv om dine programmeringsevner er tæt på nul (som mine) - er der en masse opgaver og job og ideer og talent som du kan bidrage til 'Free Software community' med. Ikke mindst indenfor KDE-projektet... ;-)